Подиум за Ивон Симеонова в австрийския шампионат

Подиум за Ивон Симеонова в австрийския шампионат

Ивон Симеонова записа подиум в поредното си състезание тази година. Българското момиче стана втора в 4-ият кръг от австрийския шампионат по картинг RMC в своя клас Rotax Junior, който се проведе във Вранско, Словения. Надпреварата беше 6-и кръг от първенството на FIA CEZ Zone. Механик миналия уикенд отново й беше хърватинът Сандро.

На квалификацията този път Ивон постигна първо време. На това трасе първата стартова позиция не е много удобна, но въпреки това тя поведе. Симеонова бе начело до 4-ата обиколка, когато бе изпреварена. В крайна сметка тя завърши 2-а за CEZ и първа за австрийския шампионат.

Във втория манш Симеонова запази първото място за RMC, но за CEZ изостана до 4-а позиция. В 3-иа манш Ивон нямаше шанс. Тя бе ударена още в първата обиколка и изостана в класирането. В крайна сметка завърши 8-а за австрийския шампионат и 16-а за CEZ.

В общото подреждане за кръга Ивон е 2-а за шампионата на Австрия и 4-а за FIA CEZ Zone. Следващото й състезание ще е на Льо Ман за голямото състезание Rotax Max Challenge в периода 25-30 юли.