Росен Тодоров и Виктор Николов са първенците на Зимния шампионат на Лаута

Росен Тодоров и Виктор Николов са първенците на Зимния шампионат на Лаута

Миналата неделя се проведе Големият финал на Зимния Любителски Шампионат на картинг писта Лаута. Състезанието бе и първи кръг от Летния шампионат на Лаута. След 6 кръга досега трябваше да се определят шампионите в двата класа за Зимния – Sprint cup и Junior.

12 пилота взеха участие в състезанието в клас Sprint. Победител в надпреварата и шампион стана Росен Тодоров. Той спечели суперфинала, а освен това бе втори в полуфинала и финала.

Втори в състезанието стана Максимилиян Колев, който победи в полуфинала. След него се нареди Мартин Манолов, който бе най-бърз във финала. Топ 5 допълниха Георги Иванов и Цветомир Маринов, а 6-и е Никола Драгинов, който направи най-бързата обиколка.

Подиумът в клас Sprint cup

В клас Junior четири деца се бориха за място на стълбичката. Първи и шампион за сезона стана Виктор Николов. Той спечели полуфинала и финала, като в последния направи и най-бързата обиколка.

Втори се нареди Цветелин Цонев, който спечели суперфинала и направи най-доброто си състезание в кариерата досега. Пилотът от Търговище завърши втори в полуфинала и финала, като изпълни добре и тактическите указания на екипа си. Цонев завърши втори в крайното подреждане за шампионата.

Призьорите в Junior

Трети в състезанието се класира Денислав Кузев, следван от Тимур Волошин, като последният за първи път участва в шампионата.