Руйков, Гьошев и Младенов представиха достойно България на Trofeo Senna

Руйков, Гьошев и Младенов представиха достойно България на Trofeo Senna

Трима наши пилоти участваха в традиционното състезание Trofeo Senna, което се проведе миналия уикенд на пистата в Сарно, Италия в памет на легендарния бразилски пилот Аертон Сена. Това бяха Любослав Руйков, Христо Младенов и Калоян Гьошев в клас Mini GR3.

Именно те заеха първите три места в националния шампионат на БФК-НКС за тази година и представиха достойно страната ни на прочутата писта в Италия в конкуренцията на общо 58 пилоти.

Най-предно се класира Руйков с механик Станислав Каваримов, който показа много скорост през целия уикенд. Любослав беше най-бърз в няколко тренировъчни и warm-up сесии. В квалификацията постигна 6-о време, в един от хийтовете завърши 4-и, а в друг дори 2-и, но 10 сек наказание го прати 8-и. Завъртане в третия от маншовете обаче го остави доста назад.

Така Руйков се класира за финалите, но в тях трябваше да стартира 15-и, което не отговаряше на скоростта му. Във финал 1 българският пилот прогресира до 13-о място, а във финал 2 стигна до 10-ата позиция след много изпреварвания и борба. А това означаваше 12-о място в крайното класиране в класа.

Гьошев също успя да стигне до финалите, като механик традиционно му беше неговият баща Петър Гьошев. Той зае 40-то място в квалификацията и бе 50-и след хийтовете, което означаваше участие на репешажите. В тях Калоян се представи много добре и завърши 8-и, което му даде право да кара на финала (първите 12 от репешажа се класират за него).

Във финал 1 наказание от 5 сек за спойлер го прати на дъното, но във финал 2 той нямаше проблеми и завърши 27-и, което му отреди същата позиция и в общото подреждане.

Младенов с механик Димитър Златаров, беше затруднен от съкратения формат на хийтовете с 2 загряващи обиколки и реални само 2 обиколки. Това го остави по-назад като позиция.

Христо също се наложи да кара в репешажите, за да търси място във финала. Там той кара силно и стана 14-и след старт от 30-о място, но за малко не можа да намери място сред първите 12 и да се класира за финалите.