Руйков откри сезона с две състезания в Италия

Руйков откри сезона с две състезания в Италия

Любослав Руйков откри сезона си в картинга в неговия клас Mini с 2 състезания в Италия за последните 2 уикенда. Треньор и тази година ще му бъде Станислав Каваримов, а първата надпревара беше от WSK Champions Cup на Лонато.

Заради здравословни проблеми Любо не успя да направи тестове преди началото на състезателния уикенд. Въпреки това в хода на сесиите той вдигна значително темпото и успя да се класира за полуфинал А.

В него той се движеше добре, но в последната обиколка бе ударен отзад и в крайна сметка завърши 33-и. С оглед на силната конкуренция и това, че кара в първо за годината състезание, резултатът му не бе никак лош.

Последва участие на отново на Lonato, South Garda миналия уикенд в първия кръг от WSK Super Master Series. В конкуренцията на 90 пилота, той попадна в първата половина след квалификацията. В загряващата сесия в неговата група даде 7-о време, а в един от квалификационните хийтове стана 12-и.

Това му даде право на участие в префинал А, където се класира 23-и и постигна най-доброто си класиране на състезание от такъв ранг. И малко не му достигна да се класира за големия финал.

Руйков тази година се състезава за екипа Pure Speed Racing Team със съдействието на Нивел Строи, HTI България, EUROMARKET и Z&M Private Co.