Руйков с много добро представяне в първото си състезание в Junior

Руйков с много добро представяне в първото си състезание в Junior

Любослав Руйков записа първото си състезание в новия за него клас Junior ROK. Това се случи миналия уикенд на пистата South Gardia в Италия по време на Rok Cup Trophy.

Руйков, с механик Станислав Каваримов в своя екип, се състезава със съдействието на Nivel Stroy Ltd, както и на HTI Bulgaria EOOD и Z&M Private Co, които подкрепят отбора и пилота за втора година.

Още с идването си на пистата в сряда, Любо направи няколко силни сесии и беше един от най-бързите пилоти на пистата. Това загатна за потенциала му, който в събота се материализира с първо време в своята квалификационна група и второ в общото подреждане.

Последва страхотно каране в първия хийт и първо място в него. На втория за жалост обаче Руйков беше ударен от друг пилот, в момент, в който българският пилот вече го изпреварваше за второто място. Така Любо остана 4-и.

В неделя в 3-ия хийт последва ново първо място и то с най-бърза обиколка. В последния 4-и хийт Руйков зае 3-ото място след труден старт от външната страна на пистата.

Така дойде време за финала, в който Любо стартира 3-и. Първите двама обаче бързо дръпнаха напред, а той нямаше същата скорост, както досега в уикенда, и се бореше с каращ пред него дефанзивно пилот. В крайна сметка след контакт спойлера му хлътна, за което получи 5 сек наказание. Така Руйков финишира 5-и и след добавянето на санкцията бе класиран 11-и. Представянето му обаче бе много обещаващо.