Руйков с най-добро класиране във финал от WSK

Руйков с най-добро класиране във финал от WSK

Любослав Руйков записа най-доброто си класиране в състезание от финал на WSK. Той кара силно през целия уикенд и завърши 15-и в първия кръг от WSK Open Series, който се проведе на пистата South Garda в Лонато.

Той се състезава в клас Mini Gr3 за екипа на Team Driver със съдействието на Nivel Stroy и Z&M Private Co, като механик му беше Станислав Каваримов.

В квалификацията Руйков записа 32-о време от над 60 участника. В хийтовете постепенно подобряваше класирането си и в един от тях стана 10-и. В крайна сметка след тях той бе на 19-а позиция.

Това му отреди 10-а стартово място в префинал А. В него той напредна с 1 място и завърши 9-и, което означаваше убедително класиране за финала, в който българският пилот трябваше да потегли 18-и.

Това обаче значеше, че Руйков трябва да стартира от неудобната част на трасето и след началото той изостана до 23-а позиция. Последваха много борба и изпреварвания, за да може той да стигне до 15-ата позиция на финала. При това Руйков записа 7-ата най-бърза обиколка, която бе по-добра от най-добрите турове на първите трима в класирането!

Седмица по-рано Руйков имаше участие на Сарно в 3-ия кръг от WSK Super Masters Series, където също достигна до финала и се класира 20-и. Идния уикенд Любо отново има състезание, като ще кара на Trofeo Margutti в Лонато, Италия.