Руйков се завърна с подиум в ROK Cup Италия

Руйков се завърна с подиум в ROK Cup Италия

С качване на подиума се завърна в силния шампионат ROK Cup Италия българският картинг пилот Любослав Руйков. С 3-то място на финала Руйков се върна на третото място в общото подреждане в своя клас ROK Junior. Руйков пропусна третия кръг от сезона заради контузия на едната ръка при инцидент в София, но вече е напълно възстановен и демонстрира това на пистата в Лонато.

Любо завърши трети в общото класиране в квалификацията и втори в своята група. В първия хийт Руйков се класира втори, а във втория зае първото място. И на финала се пребори за третото място, въпреки че още в първата обиколка беше изблъскан от пистата от Федерико Сбарделати, който спечели финала. На края на състезанието Руйков завърши трети, на 0,390 секунди от Сбарделати след 16 обиколки преследване.

Любо Руйков се състезава с подкрепата на Nivel Stroy Ltd, HTI Bulgaria EOOD, Z&M Private Co и Камфорт Кепитъл ЕООД. След първите четири кръга в ROK Cup Италия Руйков заема третото място в клас Junior с 157 точки, а лидер е Сбарделати с 195, следван от Мазолини с 186.

„Любо направи много добро състезание, въпреки че се получи голяма пауза заради контузията му – обясни за Sportal.bg механикът на Руйков Станислав Каваримов. – Още от първия ден той беше бърз, но пистата се променяше и ние трябваше да търсим правилните настройки, а Любо да адаптира карането си.

В хийтовете и във финала Любо всеки път стартираше втори, а това е най-неудобната позиция за атака към първия завой на тази писта. Сбарделати го изблъска в първата обиколка на финала, а Мазолини, който остана четвърти, вместо да кара с Любо и да работят заедно и да гонят първите двама, той почна да го атакува, като така го забави, но не успя да го мине до финала.”