Състезателите се подготвят за следващия кръг в Хасково

Състезателите се подготвят за следващия кръг в Хасково

Състезателите ни по картинг се подготвят за следващия кръг от Националните серии в Хасково след 2 седмици. Доста от пилотите направиха тестове именно на трасето в Хасково миналия уикенд. В събота имаше и Открит ден на картинг спорта, организиран от шампиона в Ротакс Сениор Любомир Маринков.

За първи път професионален картинг кара Радослав Кобуров (на снимката). Той пилотира Прага-та на Маринков от клас Ротакс Сениор и показа добър потенциал като качества, хъс и желание. Кобуров започна зле и беше доста нестабилен. Но до голяма степен това се дължеше на пистата, която беше студена и много хлъзгава без грип.

Радослав обаче слушаше съветите на Маринков и на Димитър Гърков и ги изпълняваше. А и следобед пистата загря и условията бяха много по-добри. Съответно Кобуров много подобри представянето си и в края на деня беше като залепен на пистата. Нямаше сериозна умора, въпреки че кара за първи път. Той навъртя над 120 обиколки и каза, че има намерение да се включи в шампионата.

От клас Ротакс Джуниър изпитания правиха Люсиян Савов и Мартин Беков. Тренировката за Люси премина добре, като екипът му работи по настройките и остана доволен от карането и машината. Савов направи около 300 обиколки.

В кралския клас KZ на линия беше само Любомир Гърков. Той тества новите си гуми Вега и е първият пилот у нас с такива. Любо направи общо около 80 тура.

От Мини изпитания правеха шампионът Данислав Арсов от екипа на GO GRILL, Юлиян Димитров, Христо Младенов, Васил Апостоловски, Слави Минков и Кристиян Димитров, който беше и най-бърз. Екипът на Арсов остана доволен от направения тест, въпреки недобрите условия. Заради тях очаквано времената на обиколка не бяха добри.