Силно представяне на Никола Цолов в 4-ия кръг в Италия

Силно представяне на Никола Цолов в 4-ия кръг в Италия

Силно представяне записа Никола Цолов при участието си в 4-ия кръг от националния шампионат по картинг на Италия в клас 60 Мини на пистата Лонато. Механик на българския пилот беше Станислав Каваримов.

В петък в квалификацията Ники даде 3-о време от 81 деца. В събота, когато пилотите бяха разделени на 4 групи, в две от състезанията беше въвлечен в катастрофи и завърши 28-и и 23-и. В другите две когато нямаше проблеми той завърши 3-и и 4-и.

Така заради тези два лоши резултата трябваше да кара в репешаж за класиране на финалите. В това състезание участваха 32-а пилоти и за финала се класираха първите 6. Никола кара силно и завърши първи, като стигна до финалите.

В първия той потегли 29-и, като след серия от изпреварвания завърши 13-и. Във втория обаче беше ударен отзад в загряващата обиколка. Това доведе до сгъване на задния спойлер към гумата и той е започнал да опира в нея. Така Никола изостана до 28-а позиция. До финала обаче Цолов, нагаждайки се към ситуацията, успя да напредне и завърши 19-и.

На Лонато участва и друг български пилот – Мариян Бондиков. Той се състезава в клас OKJ. Уикендът не започна добре за него със седмо време в квалификацията от 7 пилоти в петък. В неделя все пак той прогресира малко и завърши 6-и в първия финал и 5-и във втория.