Удължиха концесията на картинг писта Лаута с 6 години и 8 месеца

Удължиха концесията на картинг писта Лаута с 6 години и 8 месеца

Общинският съвет в Пловдив реши да удължи концесията на картинг писта Лаута и боулинг зала Ескалибур с 6 години и 8 месеца. Съветниците гласуваха с 40 гласа за, 5 въздържали се и без нито един против.

Решението за съдбата на картинг пистата беше отложено за последната сесия на местния парламент за тази година. Тя трябваше да се гласува още през октомври, но първо след искане на Константин Георгиев от „Кауза Пловдив”, а след това от Атанас Узунов от ГЕРБ, тя бе отложена.

Причината за последното отлагане бе искането за вкарването на опция за развалянето на концесията предсрочно, ако има необходимост да се изгради многоетажен паркинг за ст. „Локомотив”.

В новото предложение към Общинския съвет е записано, че договорът между Община Пловдив „Делта карт” се удължава с 80 месеца или 6 години и 8 месеца.

Също така има становища от комисиите в местния парламент, както и кметът на „Южен” Костадин Язов, който е инвеститорски контрол на стадиона. Според него концесията на паркинг пистата по никакъв начин не пречи на реализацията на стадион Локомотив, а освен това има предвидени терени за изграждането на паркинг.