Владо Арабаджиев се завръща за предстоящия кръг в Кюстендил

Владо Арабаджиев се завръща за предстоящия кръг в Кюстендил

Владимир Арабаджиев ще участва в предстоящия 4-и кръг от БФК-НКС в Кюстендил. Шампионът за миналия сезон в клас KZ-2 пропусна предния заради лични ангажименти. Преди това във 2-ия кръг отпадна в последното състезание заради технически проблем.

Сега на пистата Пауталия той ще има сериозна конкуренция в лицето на по-малко, но все много бързи пилоти – Юлиян Серафимов, Любомир Гърков и Искрин Арабаджиев. Ще се включи и Пламен Василев от Ловеч. Този път няма да участват Александър Коларов, Кирил Димитров, Петър Делчев и Калин Марков.

За да се подготви добре за кръга, Владо прави тестове в Кюстендил миналия уикенд. Изпитания направи и Серафимов. За удоволствие караше Александър Гълъбов-Санде, а за подготовка за международните състезания обиколки въртеше Георги Дончев.

В по-малките класове също имаше доста пилоти, които се подготвяха за кръга в Кюстендил. Сред тях бяха Люсиян Савов, Кристиян Димитров, както и Мартин Беков, който обаче няма да кара на Пауталия, а ще вземе участие в поредния кръг от шампионата на Румъния в Бакау.

Изпитания правиха и много пилоти в Mini и Mini BG, като отново се очаква най-голяма да бъде бройката на участниците при най-малките. Доста обиколки навъртя и Косьо, който продължава обучението си в картинг училището на Любомир Маринков. Той отбеляза значителен прогрес и идеята е да участва в официално състезание до края на годината в клас Mini BG.

Косьо и Любомир Маринков

Заради парламентарните избори състезателният уикенд на Пауталия този път ще бъде на 9 и 10 юли (петък и събота), като точната програма още не е обявена официално.