Второ и трето място за Ивон Симеонова в Брук

Второ и трето място за Ивон Симеонова в Брук

Отново призови класирания записа българското момиче Ивон Симеонова в чужбина. Този път девойката се класира на подиума в 3-и кръг от австрийския шампионат по картинг RMC и 3-и от този на CEZ Zone на пистата в Брук, Австрия в клас MiniMax.

В тренировките Ивон постигаше постоянно най-добри времена. В квалификацията обаче нямаше шанс. Тя бе съкратена до само 5 минути, а Симеонова попадна в трафик и остана с 3-о време.

В първия състезателен манш тя завърши 3-а в общото класиране и първа за RMC. Последва отлично каране в следващия и второ място в общото подреждане с най-бърза обиколка.

За последното състезание тя трябваше да потегли втора, която позиция на тази писта е доста неблагоприятна. Все пак тя не загуби много места, а след като навакса, атакува и лидера. Маневрата обаче не беше успешна, след което водачът дръпна напред и нямаше как да бъде настигнат. Ивон остана 3-а в надпреварата и 2-а за RMC с най-бърз тур.

В общото класиране за CEZ Zone Ивон стана 3-а с 52 точки, а за австрийския шампионат 2-а с 32.5 точки. За него пилотите не взеха пълен актив, тъй като се събраха само 4 участника.

Бащата на Ивон и неин механик за това състезание – Иво Симеонов, остана доволен от показаното, като отбеляза липсата на късмет във важните моменти. Следващото състезание на Симеонова ще бъде на 15-17 юли във Вранско, Словения – 4-и кръг от RMC и CEZ Zone.