БФК награди призьорите за изминалия сезон

БФК награди призьорите за изминалия сезон

Българската федерация по картинг БФК-НКС награди призьорите за изминалия сезон. Церемонията се състоя днес в конферентната зала на Изложбен Комплекс “Рафаел Михайлов” във Велико Търново.

Своите купи, които бяха много оригинални, получиха шампионите в отделните класове Юлиян Серафимов, Кристиян Димитров, Люсиян Савов, Данислав Арсов, Слави Минков и Калоян Гьошев и техните подгласници. Доста от пилотите не присъстваха на церемонията поради различни причини. Купа получи и Karting.bg за популяризирането на кртинг спорта в България.

По време на награждаването председателят Росен Даскалов изтъкна много от положителните неща за изминалата година, сред които бяха провеждането на всички 6 планирания състезания, телевизионното излъчване на всички тях благодарение на съвместната работа на Булсатком и Съркъл Медия, както  и провеждането на един съвместен кръг с федерацията на Румъния.

Планът за догодина е общо 3 кръга от Националния шампионат да се проведат в северната ни съседка, а останалите 3 да бъдат у нас в Кюстендил, Хасково и на новата писта във Враца.

По призив на Александър Спиров от Управителния съвет на БФК, с минута мълчание беше почетена паметта на починалите тази година Найден Петров, Янек Янев и Теодор Петров. Спиров заяви, че от следващия сезон няма да бъде част от УС на БФК.

Много снимки от събитието на фотографа Георги Павлов можете да видите долу: