Дани Арсов и Ивон Симеонова представиха силно България в Птуй

Дани Арсов и Ивон Симеонова представиха силно България в Птуй

През изминалия уикенд двама български пилоти взеха участие в състезанието по картинг на пистата в словенския град Птуй, което беше кръг от шампионата на ФИА RMC (Rotax Max Challenge), CEZ ZONE (централно-европейска зона) и австрийския шампионат RMC.

В него България беше представена много силно от Ивон Симеонова и Данислав Арсов (и двамата от Велико Търново), които се състезаваха в клас Rotax Micro Max. Те показаха сериозна скорост и записаха добри класирания.

Ивон се класира 3-а в квалификацията за RMC и 14-а в общото класиране. В 3-те състезателния манша в неделя тя зае 3-о, 5-о и отново 5-о място, за да завърши 5-а за шампионата на Австрия. Баща й Иво Симеонов не остана много доволен от класирането, като сподели, че е очаквал повече. Според него изглежда шасито не пасва много на Ивон

Благодарение на помощта от Община Велико Търново (с личното съдействие на кмета на града – инж. Даниел Панов) и фирмите Енчо Енчев – ЕТЕ ЕООД и Автоморга Велико Търново (г-н Марин Златев), шампионът в Националните картинг серии в клас Mini Данислав Арсов имаше шанса да участва в първото си международно състезание.

Пилотът на GO GRILL взе едно 1-о и едно 2-о място в проведените 2 състезателни манша за FIA CEZ ZONE и съпътстващото SSC SPORTSTIL CUP. И само по-лошата квалификационна обиколка го остави на второ място в общото класиране сред 24 пилоти от 6 държави.

„Въпреки, че Дани е леко разочарован – той винаги се бори само и единствено за първото място, ние сме изключително доволни от представянето му, каза баща му Стефан. – Използвахме машина под наем, която той видя и изпробва, както и самата писта, едва в петък по обяд. Тя не беше настроена специално за него. И още в петък вечерта Дани беше със синини по краката и лактите. И в следващите дни в 35-градусовите жеги се налагаше да кара с навита хавлиена кърпа на лакътя, за да притъпи болката от натъртеното.

Данислав Арсов (вляво)

И въпреки че отново караше абсолютно ненастроена машина, Дани намери начин да се пребори дори с местните пилоти, подкрепяни от огромни професионални екипи, които познават пистата до съвършенство и ползват собствени, перфектно настроени шасита на водещия в момента в световен план производител.

Отново без професионални треньор и механик, ориентирайки се сам на трасето и справяйки се с наличната (напълно нова за него) техника, Дани направи поредното чудо, заради което продължаваме да търсим подкрепа и своето място в този тежък и мъжки спорт. Огромни благодарности на фирмите и институциите, благодарение на които това участие стана факт. Както и на таткото и лелята на Ивон – Иво и Нели Симеонови, които ни оказаха пълно и безрезервно съдействие с цялата организация.“