Любо Гърков: Няколко стотни не ми достигаха да съм първи

Любо Гърков: Няколко стотни не ми достигаха да съм първи

Любомир Гърков отново се представи силно в шампионата по картинг на Румъния. Състезаващият се в клас Ротакс Макс Сениор наш пилот се класира на 2-ро място и в двата манша в неделя от първия кръг за сезона на пистата в Търгу Секуиеск, като бе изпреварен само от местния ас Стефан Виктор. В състезанието за Купата на Румъния преди това Гърков стана първи и даде ясна заявка, че ще се бори за титлата този сезон. За представянето си в Търгу Секуиеск Любо сподели подробно в интервю за karting.bg

 

– Как преминаха състезанията за теб от кръга?

– В квалификацията бях на 2-ро място от моя клас и 5-и от всички. В събота в първия манш стартирах добре. Две от машините DD2 обаче се завъртяха и за да избегна удар с тях се наложи да изляза извън пистата. Загубих 4 позиции. Вдигнах след това темпото и успях да наваксам и стигнах до втора позиция след Стефан Виктор. При опит да изпреваря една от DD2-ките тя спря много рязко пред мен и аз го чукнах леко.За съжаление спойлера ми беше потънал леко в единия край и получих наказание от 10 секунди.След наказанието останах 7-ми. Втория манш завърших без проблеми на второ място. Естествено борбата пак беше между мен и Виктор, който беше изключително бърз.

В неделя първия манш след оспорвана битка с Виктор и няколко пилота от DD2 и завърших отново втори. Във втория неделен манш решихме с моя механик – баща ми, да пробваме някои нови настройки по шасито,които не бяхме тествали в тренировките. Оказаха се несполучливи. Затова доста влоших темпото си. Трудно, но успях да удържа второто място.Така в крайното класиране останах втори, зад Виктор.

– Каква беше организацията?

– Организацията този път не беше на нивото, на което съм свикнал в Румъния. Имаше промени във часовете на стартиране и тренировки. 

– Лично от себе си доволен ли е от представянето си?

– Като цяло представянето ми беше добро. Липсваше ни скорост. Просто няколко стотни, които не ни стигнаха.Затова се глождим и се надявам следващото състезание да бъдем на топ ниво.

– Кога и къде ще е следващото състезание?

– Следващото състезание е на Бакау.24-25 юни. Пистата е много технична. Като цяло конфигурацията е доста интересна и трудна. По-опитните казват, че това е школа за пилоти. Има доста тънкости.Аз все още се уча, макар че имам много добри времена от миналата година на нея.Пистата е сравнително нова, но като инфраструктура е занемарена. На тази писта имам две уникални състезания и се надявам и тази година да постигна същите резултати.