Не останаха пилоти в KZ2 за новия сезон

Не останаха пилоти в KZ2 за новия сезон

Почти не останаха пилоти, които да карат в националния шампионат по картинг във висшия клас KZ2. Това показва справка на karting.bg по-малко от 2 месеца преди началото на новия сезон. Което изглежда доста контрастира на фона на изпълнените със заявки по-малки класове и особено в Мини и Мини Бг. Със сигурност няма да участват втория и третия от миналия сезон Симеон Симеонов и Васил Коларов.

Мони ще се съсредоточи изцяло в едномарковия рали шампионат на Hyundai Racing Trophy, а Коларов ще е начело на отбор за подготовка на млади пилоти за новия сезон. Не е ясна и програмата на шампиона Владимир Арабаджиев. Владо пропусна 2 кръга миналия сезон, а за този заяви преди време, че не се знае в кои кръгове ще кара през 2017 г. и дали изобщо ще кара. В интервю 4-ия от миналия сезон Искрин Арабаджиев пък обяви, че ако кара през новия сезон, то иска това да е в Румъния.

Друг от асовете Иван Влъчков пък ще се съсредоточи върху националния шампионат на Затворен маршрут в клас Туринг, където спечели миналата година. Той все пак ще участва в някои състезания, които не се засичат с изявите му на писта. Александър Цветанов (5-и в шампионата) също няма да кара у нас, като има намерение да се пусне в някои кръгове в Румъния.

При това положение дори не е ясно дали ще се сформира клас, като за това са нужни поне 6 пилота за всяко състезание. Като сериозни кандидат участващи може се приемат Юлиан Серафимов, Никифор Баневски и Станислав Атанасов, които заедно с Владо и Влъчков в някои състезания и с останалите биха могли да направят състезание, валидно за шампионата.