Победи за Искрин Арабаджиев, Хаджийски, Мюлер, Богатиноски, Руйков, Зинков и Бонева за Купа Кюстендил

Победи за Искрин Арабаджиев, Хаджийски, Мюлер, Богатиноски, Руйков, Зинков и Бонева за Купа Кюстендил

Този уикенд на пистата Пауталия се състоя 22-ото поред издание на Купа Кюстендил, организирано от Тошо Аначков. 48 картинг пилоти в 7 различни класа и 5 в Супер Мото предложиха много битки и емоции при слънчево и много топло за сезона време. Вчера се проведоха квалификациите, а днес полуфиналите и финалите.

В клас KZ Open победата взе Искрин Арабаджиев след оспорвана битка с Любомир Гърков. За Искрин това беше първо състезание за годината у нас, в което днес той направи отлични стартове. В полуфинала тръгна по-добре от Гърков от втора позиция и води до края.

Във финала също тръгна много добре и запази лидерството, след което удържа на атаките на Любо, който изглеждаше малко по-бърз, но трябваше да се задоволи с второто място. Трети се нареди Станислав Атанасов, който също имаше добро темпо, но не достатъчно, за да доближи първите двама. Топ 5 допълниха Николай Арабаджиев, който остави зад себе си след здрава борба Патрисио Бордигони.

Първите трима в клас KZ Open

В No Gear Open първи стана Томи Хаджийски. Той бе най-бърз в квалификацията, а днес затвърди предимството си с победи в полуфинала и във финала. Втори в двата старта завърши Слави Минков, който изоставаше с около 0.3 сек на обиколка.

Местата на подиума допълни Юлиян Димитров, за който това беше първо състезание за годината. Габи Пецов направи добро състезание и успя да завърши на 4-о място, като получи специална награда от организатора.

Първите трима в No Gear Open

Много пилоти имаше в клас Rotax Senior, повечето от които много бързи. Тук победата взе Петер Мюлер, който бе първи на старта в полуфинала. В него той стана първи пред Мартин Беков, който напредна с 2 места спрямо стартовата си позиция.

Във финала Беков бе близо до германеца в първите обиколки, но след това Мюлер дръпна малко напред и завърши с 1.5 сек аванс. Топ 3 допълни Дейвид Митов, като и за тримата това беше първо професионално състезание у нас за годината.

В първото си състезание в Senior Данислав Арсов завърши 4-и, като води оспорвана битка с Калоян Генов (5-и). Надпреварата пропусна шампионът в класа на БФК – Самуил Иванов.

Призьорите в Senior

В Junior също имаше доста пилоти, като борба за победата водеха Петър Богатиноски и Петър Шингов. Пловдивчанинът стартира първи днес в полуфинала, но бе изпреварен от пилота от Северна Македония в хода на надпреварата.

Във финала също Богатиноски бе по-бърз и спечели състезанието пред Шингов, а трети завърши Илиан Янков. Снежана Илиева направи най-доброто си състезание за сезона и завърши 4-а.

Най-бързите в Junior

В клас Mini победител стана Любослав Руйков, който е и шампион в категорията за сезона у нас. В полуфинала той трябваше да стартира последен след грешка в квалификацията. Но само за няколко обиколки бързо си проби път напред и поведе. Втори остана Христо Младенов, който бе първи на грида, а 3-и Стефан Стефановски, който водеше в началото.

Във финала Руйков нямаше проблеми и спечели убедително, а зад него за 2-ото място спореха Младенов и Стефановски. Пилотът от Северна Македония беше по-бавен, но удържа позицията, а в края Христо бе изпреварен от Калоян Гьошев, който зае 3-ото място. Пети и шести се наредиха Давид Боянов (шампион в Mini BG) и Мартина Бонева, които караха за първи път в този клас.

Подиумът в категория Mini

В Micromax страхотен дуел за победата водеха шампионът за сезона на БФК Кристиан Зинков и Макс Даниел Костов. В полуфинала двамата се изпревариха няколко пъти, като в крайна сметка първи стана Макс с аванс от едва 0.1 сек.

Във финала обаче по-напорист се оказа Зинков, който удържа победата с 0.2 сек аванс отново след голяма борба. Трета се нареди Никол Димитрова, следвана от Никола Рангелов.

Почетната стълбичка в Micromax

Убедителна победа в категория Mini BG записа Мартина Бонева (която участваше едновременно и в клас Mini). Тя спечели с разлика полуфинала и след това финала, като в последния остави зад себе си втория Горазд Риестески от Северна Македония на 10 сек. Челната тройка допълни Стелиан Господинов, следван от Добромир Дончев и Даниел Пуцов.

Местата на подиума в Mini BG