Аначков: Не сме пречили на подготовката на пилотите

Аначков: Не сме пречили на подготовката на пилотите

Управителят на пистата Пауталия в Кюстендил Тошо Аначков заяви, че не е попречил на подготовката на пилотите Красимир Лазаров от клас KZ и Алекс Дешков от Мини БГ с механик Станислав Каваримов по време на тестовете им на 8-9 март.

Според становището на екипа и двамата състезатели е трябвало да започват деня около 2 часа по-късно и да го приключват един час по-рано, тъй като не са били допускани до гаража на Аначков, за което те са си били платили.

„Не съм им пречил на подготовката по никакъв начин. В зимния период пистата работи не до 20 часа, а докато се стъмни, каза Аначков. – Към 19 часа вечерта съответно беше тъмно и казах на механиците, че след малко затваряме гаража. Не съм ги гонил от пистата. На нея те могат да стоят колкото искат.

Относно това, че се си платили за гаража, те са си платили по 20 лв. на месец на картинг (общо 40 лв) машината да им стои в гаража. Но това не включва работата в него. Той се заключва и си има охрана. Преди 2 седмици по изключение им разреших да работят в гаража до 2 часа през нощта, за да сглобят навреме един от картингите.“

Аначков също така заяви, че идвайки на пистата в 8 часа сутринта е отварял веднага и не е карал пилотите и механиците да чакат повече от час. Той освен това е помагал с различни инструменти на пилотите по време на въпросните тестове.

Относно началото на новия сезон от Националните картинг серии, Тошо обясни, че за първия кръг (12-14 април) ще се използва пълната конфигурация на трасето. Промени по него не се предвиждат в следващите няколко месеца.